
1982 Berlin doğumlu olan Şermin Yaşar, Türk Dili ve Edebiyatı mezunudur. Yüksek lisansını yine edebiyat alanında yapan yazar, reklam ve medya sektöründe metin yazarlığı, reklam yazarlığı, kreatif direktörlük yapmıştır. Çocuk edebiyatına Çok Hayal Kuran Çocuk, Oyun Takvimi, Dedemin Bakkalı, Dedemin Bakkalı Çırak, Tilki Masallar›, Cingo, Kuş Masalları, Abartma Tozu, Bizimki, Oh Ne Âlâ Memleket, Babaannem Geri Döndü, Cebimdeki Mandalina Ağaçlar›, Pekicik, Hıhıc›k, Dahacık eserlerini kazandırmıştır. Tarihi Hoşça Kal Lokantası, Göçüp Gidenler Koleksiyoncusu, Gelirken Ekmek Al, Deli Tarla (2021 Sait Faik Hikâye Armağanı) ve Kalk Yerine Yat isimli öykü kitaplarının yazarı olan Şermin Yaşar üç çocuk annesidir.

Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi’nden mezun oldu. MEB’de öğretmenlik yaptı ve MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nde okul öncesi eğitim uzmanı olarak çalıştı. ABD’de Michigan Eyaleti’nin Ann Arbor kentinde ve İsviçre’nin Vaud Kantonu şehri Nyon’da okul öncesi eğitim sistemlerini inceledi. 2021-2022 yıllarında Dünya Bankası Erken Öğrenme Ortaklığı Çekirdek Ekip üyesi olarak Türkiye’yi temsil etti ve Etkili Erken Öğrenme Sistemlerini İnşa Etmek başlıklı eğitimi tamamladı. MEB için 2019-2022 yılları arasında Erken Çocukluk Eğitimi Takvimi, Benim Oyun Sandığım, TRT EBA Anaokulu ve 365 Gün Öykü Projelerinin akademik danışmanlığını yaptı. Sivil toplum ile ülkemizde erken çocukluk eğitimi kalite sisteminin geliştirilmesini hayal etmektedir. Halen Çankırı Karatekin Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümünde doçent olarak görev yapmaktadır.

ODTÜ Biyoloji Bölümü lisans ve yüksek lisans mezunu olan Yıldıray Lise, araştırma görevlisi, Doğal Hayatı Koruma Derneği, WWF-Türkiye ve Doğa Derneği’nde ulusal ve uluslararası birçok projede proje yürütücüsü ve koordinatörü, UNDP Türkiye’de proje yönetici yardımcısı, özel sektörde Genel Müdür olarak görev yaptı. Çalışmalarına Ağustos 2014’ten beri Doğa Koruma Merkezi Genel Müdür Yardımcısı olarak devam ediyor.Küre Dağları Milli Parkı, Kızılırmak Deltası Ramsar Alanı, Burdur Gölü Ramsar Alanı olmak üzere Türkiye’de birçok korunan alanın yönetim planlanması ve revizyonu sürecinde koordinatör ve planlama uzmanı olarak 2001 yılından beri görev aldı. Korunan alan yönetim planlaması, yönetimi, sürdürülebilir ormancılık uygulamaları ve ekoturizm konularında Türkiye’nin farklı bölgelerinde deneyimi var.Türkiye’nin Önemli Doğa Alanları kitabında biyolojik çeşitlilik uzmanı ve editör olarak görev aldı.

1987 yılında Manisa’da dünyaya gelen Gülşah Yemen, köklerine derin bir bağlılık duyan ve mesleğine gönülden bağlı bir eğitimcidir. İlköğrenimini Özel Körfez İlkokulu’nda tamamlayan Yemen, ortaokul eğitimine Ahmet Tütüncüoğlu İlköğretim Okulu’nda devam etmiş, ardından Manisa Lisesi’nden mezun olmuştur. Eğitim hayatı boyunca gösterdiği disiplin ve kararlılık, onu 2005 yılında Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümüne taşımıştır. Buradaki lisans eğitimini 2009 yılında başarıyla tamamlamıştır.Üniversite yıllarında özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde gönüllü olarak çalışarak, özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarla deneyim kazanmıştır. Bu alanda edindiği bilgi ve duyarlılık, mesleki hayatının temel taşlarından biri olmuştur. Mezuniyetinin hemen ardından İstanbul Beşiktaş’ta bir anaokuluna atanmış ve o günden bu yana aynı kurumda görevini sürdürmektedir.

Prof. Dr. Sedat SEVER, Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde lisans (1981), Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans (1985), yine aynı anabilim dalında doktora eğitimini tamamladı (1993). “Türkçe Öğretiminde Uygulanan Tam Öğrenme Kuramı İlkelerinin Öğrencilerin Okuduğunu Anlama ve Yazılı Anlatım Becerilerindeki Erişiye Etkisi” adlı doktora tezi, ülkemizde Türkçe öğretimi alanında gerçekleştirilmiş ilk deneysel çalışmalardandır. “Dil ve Edebiyat Öğretimi”, “Dil ve İletişim”, “Çocuk Edebiyatı”, “Okuma Kültürü Edinme Süreçleri” konularında yurtiçinde birçok konferans vermiş, panele katılmış, radyo – televizyon konuşması yapmış olan Dr. Sever; yurtdışında, çağrılı olarak dil ve edebiyat öğretimi, çocuk edebiyatı konularında konferanslar vermiş, seminer çalışmalarına katılmıştır. Dr. Sever, TRT’de yayımlanan, “Düşünelim, Konuşalım, Yarışalım”, “Kitap Ayracı”; TV A’ da yayımlanan “Çocuklar Okudukça” gibi birçok televizyon ve radyo programının yürütücülüğünü ve danışmanlığını üstlenmiştir. Çocuk ve gençlik edebiyatının bilimsel bir çalışma alanı olarak yapılanmasına dönük kuramsal çalışmalarıyla bilinen Sever; Türkiye’de bir üniversite yapılanması bağlamında ilk olan, Ankara Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezinin de kurucu müdürüdür (2009). Dr. Sever halen, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanlığını yürütmektedir. Dr. Sever, evli ve iki çocuk babasıdır. Dr. Sever’in, bazıları ortak ve yayıma hazırladığı olmak üzere yayımlanmış on dört kitabı ile 50 makalesi, çeşitli dergilerde yayımlanmış birçok söyleşisi bulunmaktadır.

Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Doç. Dr. Özgül POLAT, Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde 1998 yılında yüksek lisansını tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde ”Marmara İlköğretime Hazır Oluş Ölçeğinin Geliştirilmesi ve Standardizasyonu” konulu tezi ile 2003 yılında Doktor ünvanını almıştır. Polat ilk kez 60-78 ay aralığındaki Türk Çocuklarına özgü olarak Okul Olgunluğunu ölçmek amacıyla geliştirdiği ”Marmara İlköğretime Hazır Oluş Ölçeği”nin sertifika eğitimini vermeye devam etmektedir.
Ulusal ve uluslararası pek çok projede yer alan Polat’ın İlköğretime Hazırlık ve İlköğretim Programları, Okuma ve Yazı Farkındalığı, Görsel Okuma, Ses ve Yazma Eğitimi, Okul Öncesi Eğitim Programları, Duyu Eğitimi, Çoklu Zeka Uygulamaları, Aile Eğitimi, Çok Kültürlü Eğitim, Çocuklarda Kapasite Geliştirme konulu çeşitli kitapları bulunmaktadır. Ayrıca Polat’ın, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf eğitimi alanlarına yönelik pek çok kaynakta yazar, editör ve danışman olarak imzası bulunmaktadır. Polat’ın okul öncesi çocuklara ve öğretmenlere, ailelere, ayrıca dezavantajlı çocuklar ve ailelerine yönelik olarak yürüttüğü birçok doktora ve yüksek lisans tezleri, danışmanlığını ve yürütücülüğünü yaptığı ulusal ve uluslararası projeleri bulunmaktadır.
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Polat, 2002’den bu yana Milli Eğitim Bakanlığının Okul Öncesi Eğitim Programı Yazım ve Yaygınlaştırma Komisyonunda görev yapmaktadır. Ayrıca Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün 0-18 Yaş Aile Eğitim Programlarının yazar ve danışmanları arasındadır. Doç. Dr. Özgül Polat, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü’nde 1996 yılında başladığı görevine, öğretim üyesi olarak devam etmektedir.

Prof. Dr. Kuru, ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Trakya ve Marmara Üniversiteleri Eğitim Fakülteleri’nden lisans, Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nden master ve doktora derecelerini aldı. Erken çocukluk eğitimi alanında doçentlik ünvanı almasının ardından İngiltere’de Canterbury Christ Church Üniversitesi Aile ve Çocuk Araştırmaları Enstitüsü’nde (Research Centre For Children Families and Communites) pedagoji alanında post doktora çalışmasını tamamladı. Bu süreçte Cambridge Üniversitesi ve Oxford Üniversitesi’nden ebeveyn danışmanlığı, oyun terapisi, liderlik ve koçluk eğitimleri aldı. Emotion Coaching İngiltere lider uygulayıcı eğitmeni oldu. 2021 yılında Emotion Coaching Türkiye Enstitüsü’nü kurmuştur. Duygu Dostu Eğitim ve Emotion Coaching Çalışmaları Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanıdır.
Prof. Dr. Kuru, birçok okulda ve kurumda eğitim seminerleri vermiş; öğretmenler, ebeveynler ve kurum personelleri ile pek çok atölye çalışması gerçekleştirmiştir. Yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış çok sayıda çalışması bulunmakta ve uzun yıllardır çeşitli üniversitelerde uzmanlık alanlarında lisans ve yüksek lisans düzeyinde dersler vermektedir. Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaya devam etmektedir. İki çocuk annesidir.

1981’de İstanbul’da doğdu. Konya Selçuk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü “Masallarda Sembol Dilinin Görüntüleri” üzerine hazırladığı teziyle bitirdi. 15 yıldır çalıştığı alan olan masalları, “edebiyatın gizemli arka bahçesi” olarak tanımlayan Dede, uzun yıllar boyunca masalların eğitim, psikoloji, sahne sanatları ve iletişim alanlarına etkisi ve varoluşu üzerine araştırmalar yaptı. 2003-2012 yılları arasında birçok özel okulda “ELT’de etkili storytelling teknikleri” üzerine öğrenciler ve öğretmenlerle eğitim, atölye ve kulüp çalışmaları düzenledi. Ağustos 2012’de kardeşi Betül Dede ile beraber İstanbul’un Etiler semtinde Kidsnook Masal Akademisi’ni kurdu ve bu çatı altında masallara dair eğitim ve atölye çalışmalarına devam etti. Kidsnook’ta ekibiyle beraber 2-7 yaş arası çocuklar için Sensory Storytime (Duyusal Hikaye Zamanı) adlı bir eğitim programı hazırladı. Kendi yazdıkları veya derledikleri hikaye ve masallardan oluşan bir ders programı olan Sensory Storytime’da, her dersin başında o dersin masalını interaktif olarak çocuklara anlattılar ve ardından masalları beş duyuya hitap eden çeşitli doğal malzemelerden oluşan oyunlar ile pekiştirilmesini sağladılar. Bu programı Sensory Station olarak adlandırılan, içinde yüzlerce farklı malzeme bulunan özel tasarlanmış sınıflarda gerçekleştirdiler. Kidsnook’un ardından İstanbul, İzmir, Bursa, Bodrum ve Konya’da Kidsnook’a bağlı 8 Sensory Station şubesi açtılar. Türkiye genelinde çeşitli özel okullar, belediyeler ve üniversitelerin ev sahipliğinde masal anlatıcılığı eğitimleri ve seminerleri düzenleyen Ayşegül Dede’nin Hadi Masal Anlatalım isimli kitabı Nisan 2017’de Taze Kitap tarafından yayınlanmıştır. 2 çocuk annesidir.